Tandblekning med laser

Lasertandblekning är enligt många den bästa och mest effektiva tandblekningsmetoden som finns. Det går snabbt och det utförs av en professionellt utbildad tandläkare. Man slipper alltså oroa sig för att göra fel genom att t.ex. lämna kvar tandblekningsgelén för länge.

Tandblekning med laser är något man måste få gjort hos en tandvårdsklinik. Det är ett ”ingrepp” som utfärdas av en utbildad tandläkare eller tandtekniker, vilket får många att slappna av då man kanske inte vågar prova någon annan tandblekningsmetod själv hemma.

Bleka tänderna med laser

När man bleker tänderna med laser så är det i grund och botten ett liknande sätt som om man skulle använt sig av en tandblekningsgel, då lasertandblekning även den involverar blekningsgel. Det som är bättre med laser är att det går snabbare och att det utförs av en professionellt utbildad person inom tandvården.

Lasertandblekningsprocessen går till som så här:
1. Tänderna rengörs och putsas av tandläkaren
2. De tänder som ska blekas isoleras
3. Tandblekningsgelén appliceras på tänderna
4. Gelen aktiveras med hjälp av laserljus. Lasern hjälper till att skynda på blekningsprocessen. Lasern som används är absolut inte skadlig för människor.
5. Beroende på hur mycket vitare tänder man vill ha så måste tandläkaren göra om steg 3 och 4. Vanligtvis görs stegen om 3-4 gånger för att kunna nå rätt resultat.
6. Gelén och isoleringen tas bort och tänderna rengörs för att kunna se resultatet bättre. Vid det här laget så borde tänderna vara vitare och renare.

Laserblekningsmetoden är snabb och enkel. Man ”bränner” bort de fula och i många fall gula lagrena med lasern och det tar ungefär 1 timme. I vissa fall måste man dock komma på återbesök för att lyckas uppnå den rätta vitheten man är ute efter.

Under blekningsprocessen så värms tänderna upp några grader vilket kan medföra ilningar i tänderna. Dessa ilningar försvinner dock inom ett par dagar, i vissa fall försvinner de direkt efter att ingreppet är avslutat.

Nu ska man inte tro att lasertandblekning endast är till för de personer med väldigt missfärgade tänder utan känner man att man har lite beige tänder och vill ha vita tänder så ska man helt klart kontakta sin tandläkare eller tandtekniker.

Varför ska man då välja lasertandblekning?

I många fall kan det vara så att man inte har tid att vänta. Man måste bara ha vitare tänder till något speciellt evenemang eller dylikt. Man kanske inte vill ta chansen att prova på diverse andra hemmablekningsmetoder som tandblekningsgeléer, white strips eller airflow.

Visst, det kostar en del pengar att gå till tandläkaren för att bleka tänderna, men man måste ta hand om sina tänder och det är helt klart värt det då tänderna inte kommer bli vitare av sig själv eller av vanlig tandborstning.