Tandkräm för tandblekning

Så klart finns det många olika tandkrämer på marknaden som även bleker tänder. De flesta tandkrämsmärken har även minst en tandblekningsprodukt.

Det man ska titta efter om man vill köpa en tandkräm som bleker tänder är om produkten innehåller mycket flourid. Idag så står det oftast på förpackningen ”white” eller ”whitening”, vilket underlättar när man ska välja.

Fördelarna med whitening tandkrämer är att dom är relativt billiga, enkla att få tag på och det räcker med att använda produkten när man ska borsta tänderna som vanligt, bara ersätt din vanliga tandkräm med whitening tandkrämen.
Dock finns det också ett par nackdelar med tandblekningstandkrämer. De kristaller som rengör och gör dina tänder vitare slipar även ner emaljen som är den yttersta skiktet och försvaret för dina tänder. Så man ska helst inte använda tandblekningstandkrämer varje dag då det kan resultera i att emaljen försvinner helt och håller, vilket i sin tur ger dig mer problem som hål i tänderna eller värre.

Har du barn hemma? Se då till att dom inte använder sig av whitening tandkrämen, den är endast avsedd för vuxna!

Om man är ute efter ett snabbt resultat kan tandblekningstandkrämer ge ett varierande resultat. Har man redan någorlunda vita tänder så kan man se resultat nästan direkt, men om man har mycket missfärgade tänder tar det såklart längre tid. Men jämför man resultatet med priset för denna hemmablekningsmetod så får man helt klart valuta för pengarna.